Waarom?

Het begin

Eigenlijk is mijn liefde voor post heel lang terug al begonnen. Vroeger was ik de eerste die naar de brievenbus rende als ik hoorde dat er iets op de deurmat viel. Meestal waren dit foldertjes, maar ook kaartjes werden er destijds nog veel verstuurd. Die waren altijd het leukste!

Verder maakte ik graag zelf kerstkaartjes en later bracht ik uren door in winkels: kijken naar mooie kaartjes. En uiteraard deze kopen, misschien kun je het zelfs verzamelen noemen. Zodat ik het perfecte kaartje voor elk moment in huis had.

Door mijn gezondheid ben ik veel van mijn (sportieve) hobby’s kwijtgeraakt. Het mooie is dat daarvoor in de plaats ook weer nieuwe dingen kunnen komen. Een daarvan is werken met aquarel. Op een dag kreeg ik een set om te beginnen cadeau, daarna ben ik niet meer gestopt. Met aquarel kun je zo ontzettend veel mooie dingen maken!

Grotere platen, maar ook kaartjes. Post Leeft werd geboren!

Er werd aan me gedacht

Toen het met mijn gezondheid steeds slechter ging wist ik dat ik niet alleen was, dat ik er niet alleen voor stond. Soms voelde het wel zo, maar ik wist dat ik niet alleen was. Hoe ik dat merkte? Mijn oma! Die begon met het versturen van kaartjes. Steeds ging ze op jacht naar kaartjes om mij elke week een kaartje te kunnen sturen.

En ja hoor, elke week ontving ik een kaartje van oma en opa. Een leuk kaartje, maar vooral met een leuk verhaaltje over wat zij gedaan hebben of gaan doen, en wat lieve wensen. Voor mij was het een teken dat ik niet vergeten was. Niet door iedereen.

Uitgezocht met liefde, geschreven met aandacht

Toen het heel erg slecht ging met mijn gezondheid stuurde mijn oma mij twee kaartjes per week. Ik vind het ontzettend bijzonder dat mijn oma al die tijd, zonder uitzondering, kaartjes heeft gekocht en deze steeds naar mij opstuurde. In die tijd leefde ik van kaartje naar kaartje. Als ik niet zelf kon lezen werden ze voorgelezen.

Tot de dag van vandaag krijg ik nog steeds elke woensdag een kaartje van oma. Uitgezocht met liefde en met veel aandacht geschreven. Verzonden vanaf het mooie eiland Texel.

Oma inspireerde mij

Door mijn oma ben ik ook mensen blij gaan maken met post. Het is bijzonder hoe enorm dat gewaardeerd wordt! En eigenlijk is het nog verrassender dat ook ik zelf daar erg gelukkig van word.

Niet alleen van krijgen word je blij, maar ook, of misschien wel júist van geven word je blij. Ook wanneer je enkel een stukje papier en aandacht geeft. Aandacht is een van de mooiste dingen die je iemand cadeau kunt geven. Met het versturen van een kaartje is dat een kleine moeite, maar een groot gebaar.

Laten we de wereld mooier maken met post!

Dus… laten we een pen, papier (natuurlijk een Post Leeft kaartje!), envelop en een postzegel pakken, en iemand blij maken! Zo maken we met zijn allen de wereld een beetje mooier en blijer.

Er zijn zo veel redenen om iemand post te sturen.

Zó veel dingen om te schrijven.

En zo veel liefde om te delen!

Wacht niet langer, koop jouw Post Leeft kaartjes op postenpapier.nl!