Waarom?

Terug in de tijd

We gaan een stukje terug in de tijd: 2005, oktober. Van de een op de andere dag voelde ik me doodziek. Ik was dertien! Mijn grootste hobby’s bestonden vooral uit het doen van fysieke dingen, mijn hele leven bestond ongeveer uit atletiek. Dat kon ineens niet meer.

Ik veranderde door de ziekten die ik heb, ik kon minder doen. Meekomen op school lukte me niet meer goed. Ik bleef een aantal keer zitten en ging van het VWO naar de Havo.

Het was een eenzame tijd

De jaren erna heb ik me behoorlijk alleen gevoeld. Uiteindelijk werd ik niet meer uitgenodigd voor feestjes. Als ik iets leuks wilde gaan doen, wanneer ik dat kon, moest ik vechten voor een plekje tussen mijn mede-scholieren. Ik heb me vaak behoorlijk eenzaam gevoeld.

Om eerlijk te zijn denk ik dat dit niet raar is, ik ging door een rouwproces en iedereen doet zijn eigen ding. Vooral pubers, haha. Maar het deed erg veel pijn.

Er werd wél aan me gedacht

En toen veranderde er iets. Ik bleef zieker worden, eigenlijk liet niemand heel duidelijk merken dat dat te merken was. Alleen mijn oma. Die begon met het versturen van kaartjes. Steeds ging ze op jacht naar kaartjes om mij elke week een kaartje te kunnen sturen.

En ja hoor, elke week ontving ik een kaartje van oma en opa. Een leuk kaartje, maar vooral met een leuk verhaaltje over wat zij gedaan hebben of gaan doen, en wat lieve wensen. Voor mij was het een teken dat ik niet vergeten was. Niet door iedereen.

Uitgezocht met liefde, geschreven met aandacht

Toen het heel erg slecht ging werden dit twee kaartjes per week. Ik vind het ontzettend bijzonder dat mijn oma al die tijd, zonder uitzondering, kaartjes heeft gekocht en deze steeds naar mij opstuurde. In die tijd leefde ik van kaartje naar kaartje. Als ik niet zelf kon lezen werden ze voorgelezen.

Tot de dag van vandaag krijg ik nog steeds elke woensdag een kaartje van oma. Uitgezocht met liefde en met veel aandacht geschreven. Verzonden vanaf het mooie eiland Texel.

Oma inspireerde mij

Door mijn oma ben ik ook mensen blij gaan maken met post. Het is bijzonder hoe enorm dat gewaardeerd wordt! En eigenlijk is het nog verrassender dat ook ik zelf daar erg gelukkig van word.

Niet alleen van krijgen word je blij, maar ook, of misschien wel júist van geven word je blij. Ook wanneer je enkel een stukje papier en aandacht geeft. Aandacht is een van de mooiste dingen die je iemand cadeau kunt geven. Met het versturen van een kaartje is dat een kleine moeite, maar een groot gebaar.

Laten we de wereld mooier maken met post!

Dus… laten we een pen, papier (of natuurlijk een Post Leeft kaartje!), envelop en een postzegel pakken, en iemand blij maken! Zo maken we met zijn allen de wereld een beetje mooier en blijer.

Er zijn zo veel redenen om iemand post te sturen.

Zó veel dingen om te schrijven.

En zo veel liefde om te delen!

Wacht niet langer, check de verkooppunten en koop jouw Post Leeft kaartjes!