Collectie

De collectie van Post Leeft vind je hier. Tot nu toe zijn alle kaarten A6 formaat, zoals de meeste ansichtkaartjes. Voor elke gelegenheid vind je hier wel een kaartje! Laat je fantasie op hol slaan en bedenk een mooie betekenis achter het kaartje en de boodschap die je wil vertellen over de post.

Cocktail

Natuurlijk is dit een feestelijk, maar ook een erg stijlvol kaartje. Gebruik hem voor een verjaardag, of om iemand voor iets heel anders te feliciteren. Of… om iemand uit te nodigen voor een avondje cocktails maken? (of ze vooral drinken, dat mag ook!)

Beker

Wat zit er in deze beker? Dat kan een milkshake zijn, maar ook koffie of thee, toch? Een ding is zeker: deze beker to-go heeft een vriendelijk gezicht. Samen een koffietje doen? Stuur dit kaartje! Maar ook om te vragen hoe het met iemand gaat of een ander vriendelijk berichtje past perfect op deze kaart.

Twee vogels

Deze twee vogels kijken elkaar aan. Waar hebben ze het over? Een waarom bloeien de bloemen om hen heen zo  mooi? Bedenk er zelf een mooi verhaal bij! Het kan gaan over liefde, vriendschap, iemand opfleuren, groei, een nieuw begin, of simpelweg: een nieuw begin van een seizoen.

Drie cupcakes

Deze vrolijk versierde cupcakes kijken je lief aan. Heb je iets te vieren? Of gewoon zin om een taartje te eten? Stuur dit kaartje of hang hem aan de muur in de keuken! (pas wel op: de kaartjes zijn niet eetbaar, ondanks dat sommige er wel erg lekker uit zien).

Blije ijsjes

Ook deze ijsbolletjes kijken wel erg lief. Ze zijn met zijn drieën, staat elk bolletje voor een andere persoon? Of misschien voor een gezin? Een symbool van drie mooie eigenschappen die de ontvanger heeft? Of drie mooie dingen die je iemand toewenst?

Regenboog theekop

Ook deze kop thee met regenbooguiterlijk geeft je tal van mogelijkheden. Nodig iemand uit voor een lekker bakje thee. Of vraag vriendelijk hoe het met iemand gaat! In de details zie je dat de regenboog kop thee ook wel iets met liefde te maken heeft. Misschien wil je daar iets over schrijven?

Papieren bootje

Een papieren, gevouwen bootje, waar de liefde even langs gezwommen komt. Wat wil je met deze kaart zeggen? Iets over de manier waarop de ontvanger gevouwen is? Dat ondanks dat je je opgevouwen voelt, dat er altijd een vriend (het hartje!) in de buurt is. Of… is dit bootje misschien een huwelijksbootje? Jij bepaalt het.

Bomencollectie

Voor de herfst is de serie met aquarelbomen perfect. Wist je dat ik deze bomen zelf aan de muur heb hangen? Dat kun jij natuurlijk ook doen!

Boom bruin

De eerste boom is een wat langere smallere boom met veel bruin, echt een herfstig thema.

Boom donker

De donkere boom heeft wat blauwtinten en is wat stoerder.

Boom licht

De lichte boom is ontzettend leuk in de donkere seizoenen, maar ook in de lichtere tijd misstaat hij niet. Laat je fantasie los op de bomen! Waar staat de boom? Wat heeft deze boom al allemaal meegemaakt?

Decemberkaart

Voor de decemberkaart heb ik erg aandachtig naar de wensen geluisterd van potentiële kopers. Wat missen zij als het over kerstkaarten gaat? En willen ze een kerstkaart, een nieuwjaarskaart, of…? Hoe dan ook, men is altijd op zoek naar kaartjes voor mensen voor wie december een donkere maand is. Dit kaartje is met aandacht gemaakt, maar moet ook met aandacht en liefde verstuurd worden. Dit is een bijzondere kaart voor een bijzonder persoon. Maar eigenlijk wens je íedereen toch extra veel lichtpuntjes in de decembermaand? En voor het nieuwe jaar? Dit is geen nieuwjaarskaart of een kerstkaart, dit is een kaart die je tijdens de feestdagen naar iedereen, met of zonder geloof, levend in donkere en zware of juist in lichte tijden kan sturen. Met deze kaart stuur je echt een beetje liefde door de brievenbus.

Inmiddels is de decemberkaart uitverkocht en zal niet meer terugkomen.


Zoals te zien op bovenstaande foto zijn de kaarten gedrukt op mooi dik en luxe papier met een wolkstructuur, net zoals we die kennen van echt aquarelpapier. Zo lijkt het net of je een écht aquarelkunstwerkje in handen hebt.

Ook aan de achterzijde is gedacht. Genoeg schrijfruimte, maar ook lijntjes om een adres op te schrijven.